Hvorfor?

Heimdal VGS åpner til høsten med over 1.000 elever og 150 ansatte. De har kun 100 parkeringsplasser til disposisjon for sine egne. Det blir også åpnet en idrettshall på skolen, hvor det er plass til 2.000 tilskuere.

Våre naboer Ringvegen og Kolstadflaten har privatisert sine parkeringsplasser, slik at vi er det eneste borettslaget med offentlig parkering og alle kan dermed parkere lovlig og fritt her.

Vi har allerede en del fremmedparkering i borettslaget, og vi ser for oss at når skolen åpner så vil dette eskalere og vi vil få en uholdbar situasjon hvor våre egne beboere ikke finner ledige parkeringsplasser.

Hva betyr dette for beboerne?

- Alle må registrere seg hos borettslaget, uansett om du har bil eller ikke. Om du selv ikke har bil, så må du ha tilgang på parkeringsplass for dine besøkende:

For deg som benytter e-post:

1. Du sender e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. E-posten skal merkes parkeringsordning og inneholde kun navn og adresse på andelseier. Den samme e-postadressen må brukes av alle medlemmer av husstanden. Om du har parkeringsplass i garasjen, nevn dette i eposten.

2. Du vil motta e-post med Velkommen til SmartOblat med ditt brukernavn og passord.

3. Deretter vil du motta e-post med Ny tillatelse i SmartOblat, hvor det står at du har fått tildelt 2 stk parkeringstillatelser samt 3 tillatelser for gjesteparkering. Du vil nå selv kunne registrere deg med navn og legge inn reg.nr på din(e) bil(er), samt registrere reg.nr. på dine gjester når det blir behov for det. Gjester registreres for 24 timer av gangen.

NB: Det er viktig å sjekke «søppelpostkassen» dersom du ikke mottar e-post som nevnt over.

For deg som benytter mobil eller fasttelefon:

Dersom du ikke har e-postadresse, så kan du registreres med telefonnummer. Ring inn telefonnummer, navn og adresse til boretttslagets kontor på 72839020, og vi skaffer deg tilgang. Du kan også stikke innom kontoret med den nødvendige informasjonen og vi vil hjelpe deg. (Hverdager mellom 10.00 og 14.00.)

Viktig info til dere som har garasjeplass:

Dersom du har 1 stk garasjeplass så kan du også ha 1 bil parkert ute. Du kan imidlertid IKKE parkere 2 stk biler på uteparkeringen uten å risikere å få bot for en av bilene.

Det samme gjelder de få som fra gammelt av har 2 stk garasjeplasser. De kan ikke benytte parkeringsplasser ute, men kun stå i garasjen. Ellers risikerer de ileggelse av bøter.

- Ingen kan registreres med flere enn 2 kjøretøyer inklusive parkeringsplass i garasje. Dette gjelder ALLE registrerte kjøretøy, som tilhengere, motorsykler, campingvogner osv. I tillegg får hver leilighet anledning til å registrere 3 stk gjesteparkeringsplasser, hvor kjøretøyet kan stå i inntil 24 timer.

 

Hva gjør borettslaget for å gå over til privat parkering?

Borettslagets område må reguleres om fra offentlig til privat. For å kunne håndheve tilsvarende praksis ved overgangen til private område, må skiltenes ordlyd/symboler være juridisk korrekte og holdbare. All merking vil dermed skiftes til skilter i svart/hvit.

Det finnes mange aktører som drifter private parkeringsplasser. Styret i Midteggen Borettslag har imidlertid valgt å gå for en avtale med Trondheim Parkering om håndheving av ordningen. Ved bøtelegging vil det fremdeles være Trondheim Parkering som skal kontaktes. Borettslaget vil – som tidligere - ikke ha myndighet til å behandle saker som gjelder bøter.

 

Saupstad, 20.06.2018

for MIDTEGGEN BORETTSLAG

Lise Børstad

Daglig leder