På takene står det avtrekksvifter som trekker luft ut av leiligheten gjennom avtrekksventiler på kjøkken, bad, vaskerom og toalett. For at dette skal kunne fungere på en tilfredsstillende måte må nedenstående punkter følges:

1. Alle avtrekksventiler skal stå i åpen stilling og disse må også rengjøres med jevne mellomrom. I tillegg må ventiler over vinduer på stue og soverom være åpne. Hvis disse er lukket vil det dannes kondens i leiligheten. Konsekvensene ved ikke å holde ventilene åpne blir fuktskader i leiligheten. Skader som følge av dette er andelseiers ansvar. I tillegg vil man få dårlig inneklima, noe som kan fremkalle allergier.

2. Det er ikke tillatt å montere dørstokker mellom rommene uten at det sørges for annen lufttilgang til rommene.

3. Det må under ingen omstendighet monteres kjøkkenvifte eller tørketrommel direkte på avtrekkssystemet. Kun kjøkkenvifter med returluft kan monteres. Utluft fra tørketrommel skal ikke monteres nærmere enn 2 tommer fra avtrekkskanalen.

4. Borettslaget har hatt endel henvendelser fra beboere om at de er plaget av dugg/is på vinduene. Det har vist seg at årsaken til dette ofte har vært at ovnene under vinduene er fjernet - kombinert med at ventilene over vinduene er lukket. Ovner skal være montert under vinduene for å ta bort kaldraset fra vindusflatene, og å fjerne disse kan føre til at det dannes dugg/is. Hvis dette pågår over lang tid, vil det også kunne føre til råteskader på vinduene. Om det viser seg at man får råteskader pga feilbruk av leiligheten, er det andelseiers ansvar å betale kostnadene ved utbedring.